Om Vilslevgruppen

Vilslevgruppen er netværket for unge med organsvigt, som enten er transplanteret
eller skal transplanteres i fremtiden.

En almennyttig, uafhængig, upolitisk (NGO) og nonprofit (NPO) patientforening, som arbejder for at sætte fokus på organdonation i Danmark gennem ærlig og åben formidling af unges sårbare historier på Vilslevgruppens sociale medier samt forbedre vilkårene for de unge, som lever med alvorlig kronisk sygdom og har transplantation inde på livet, som følge af organsvigt. Vilslevgruppen ønsker at forbedre og forsøde tilværelsen for unge mellem 15-30 år før, under og efter et transplantationsforløb.

Gruppen bærer Amalie Vilslevs navn, da Amalie dels var en foregangskvinde idet hun satte ord på livets svære side og formidlede ærligt og sårbart fra hendes inderste, samtidig med, at hun var et stort forbillede for gruppens unge, som for alvor blev samlet, i ønsket om at kunne facilitere gode oplevelser for Amalie i hendes sidste tid.

Vilslevgruppen indsamler midler, så vi unge kan støtte hinanden, når livet viser sig fra sin mørkeste side. De indsamlede midler betyder blandt andet, at vi i gruppen kan tilbyde fuld finansieret psykologhjælp uden ventetid, samt genoptræningsforløb og særlige oplevelser for lige netop vores patientgruppe.

Værdier

Gennemsigtighed

Vi holder os selv ansvarlige for, at de midler vi modtager anvendes med størst mulig effekt og kan følges hele vejen fra donation til aktion.

Troværdighed

Vi fortæller tingene som de er og sætter dem ind i den rette sammenhæng - og kan til hver en tid dokumentere de udsagn, som kommer til udtryk i vores kommunikation.

Engagement

Vi arbejder dedikeret på at redde liv og forbedre vilkårene for de kronisk syge danskere, der rammes af organsvigt. Ingen skal dø af organsvigt!